Simple Present Tense & Simple Past Tense

Active: Married to help his son.

Passive: His son is assisted by Marriage

Active: Peolpe sees peace in the family as important for spiritual growth

Passive: Peace in the family is seen as important for spiritual growth.


Active: Muslims pray at least five times a day.


Passive: Prayers are carried out by Muslims at least five times a day.


NOW ... Rewrite the sentence below into the Passive Sentence!

1. Indonesia needs a lot of strong young people.
Answer: Many young people are needed by Indonesia

2. He posts stories every day.
Answer: The story is posted every day

3. The teacher teaches English once a week.
Answer: English is taught by the teacher once a week

4. We do the exercises every day.
Answer: Exercise is carried out by us every day

5. Professors plant rice on the building.
Answer: Rice is planted by professors on the building

Simple sentences past tense


He wrote many books.

Many books written by him.


He returned all products.

All products are returned by him.


NOW ... Rewrite the sentence below into the Passive Sentence!

1. The students made a blog yesterday.
Answer: The blog was created by the students yesterday

2. The principal instructs students to be good students.
Answer: Become a good student told by the principal

3. Many singers sing the song.
Answer: The song was sung by many singers

4. He typed the letter last night
Answer: The letter was typed by him last night

5. We leave the gate open.
Answer: The open gate was left by us

Komentar

Posting Komentar