passive voice


Change these bellow sentences into Passive Voice



1.     You eat a bar of white chocolate
  Answer : a bar of chocolate is eaten

2.         I catch the tuna fish in the river
  Answer : the tuna fish is cought in the river

3.        My teacher punish me because I forget to collect my homework
  Answer : I am punished by my teacher because I forgot to collect my homework

4.        My dog eats cow bones
 Answer : cow bones are eaten by my dog

5.        I receive some amount of money from my parents in my hometown
Answer : some amount of money is received from my parents in my hometown

6.        You have to do your homework
Answer : your homework have to be done

7.        People must follow the traffic law
Answer : the traffic law must be followed by people

8.        She should clean the kitchen
Answer : the kitchen should be cleaned

9.        People can speak English in many countries
Answer : English can be spoken by people in many countries

10.     You many close the gate on time
Answer : the gate my be closed on time

11.     My little brothers played foodball yesterday
Answer : football was played my little brother yesterday

12.     Shinta read 5 books last year
Answer : 5 books were read by shinta last year

13.     The writer wrote a beautiful poem this morning
Answer : a beautiful poem was written by the writer this morning

14.     We are learning English with native speaker now
Answer : English is being learned with native speaker now

15.     Indonesia is doing many prodresses
Answer : many prodresses are being done by Indonesia

16.     The merchants are selling some daily needs
Answer : some daily needs are being sold by the merchants

17.     They have finished their jobs just now
Answer : their jobs have been finished just now

18.     Indah has already typed many letters
Answer : many letters have been already typed by indah

19.     Some of the workers had build the building
Answer : the building had been built by some of the workers

20.     He had washed his car
Answer : his car had been washed


Komentar